Wegańskie Pesto z Pietruszki – szybki przepis na jego wykorzystanie 🙂
Pesto do kupienia tutaj pesto z pietruszki

Będą nam potrzebne pieczarki, wegański ser, natka pietruszki, ulubione przyprawy i pesto z pietruszki.
Pieczarki myjemy, usuwamy ogonki. W miejsca po ogonkach nakładamy po solidnej porcji wegańskiego pesto.
Pesto jest bardzo zdrową pastą. Zawiera mnóstwo witaminy C oraz żelaza. W natce pietruszki są zawarte substancje, które wspomagają bardzo skuteczne wchłanianie żelaza do naszego organizmu.

Po nałożeniu pesto, na górę każdej pieczarki nakładamy wegański ser, który się pięknie rozpuści i zrobi robotę 🙂
Na ser możemy nałożyć swoje ulubione dodatki lub przyprawy. u mnie była to papryka wędzona, a na drugiej części dałem cebulę dla zaostrzenia smaku.

Można użyć piekarnika lub zrobić pieczarki na patelni. Ze względu na małą ilość pieczarek ja wybrałem patelnię. Przykryłem przykrywką i spokojnie pozwoliłem się im zrobić na małym ogniu 🙂

Efekt końcowy wygląda jak na powyższym obrazku. W smaku genialne, pesto w połączniu z pieczarkami dało zaskakujący efekt smakowy. Dodatki też świetnie się sprawdzają 🙂 Do tego dania polecam Kombuchę Wyciszenie z lawendą i konopiami, która podkreśli wytrawny smak potrawy.
Dzięki za przeczytanie do końca i zapraszam do kuchni, aby zmaterializować to co Wam tutaj udostępniłem. Szybkie i bardzo proste danie, a bardzo smaczne 🙂